Poziv za učesnike/ce – projekat “ČARAPANI FROM THE NEIGHBOURHOOD – Roma and non Roma young people advocating for human rights”- rok 11.maj

“ČARAPANI FROM THE NEIGHBOURHOOD – Roma and non Roma young people advocating for human rights” održaće se od 4-10. juna 2018. u Vrnjačkoj banji.
Projekat je osmislila i realizuje organizacija Ljudima od ljudi iz Kruševca uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope.

“ČARAPANI FROM THE NEIGHBOURHOOD – Roma and non Roma young people advocating for human rights” predstavlja projekat edukacije putem neformalnog obrazovanja koji okuplja mlade od 18-25 godina iz Kruševca sa fokusom na temi ljudskih prava i inkluzije.

Projekat ima za cilj da putem seminara koji podrazumeva umetnički pristup i izvođačku umetnost edukuje, uključi i podstakne mlade na promišljanje, izražavanje i aktivno učestvovanje na temu ljudskih prava, inkluzije i ravnopravnosti radi kreiranja zajednice i svesti o životu u zajedništvu u svojoj lokalnoj sredini.

Projekat se sastoji iz osnovne aktivnosti u vidu sedmodnevnog seminara, zatim prezentacije rada u vidu predstave, kao i praktičnog dela koji uključuje primenu naučenog u praksi realizacijom sopstvenih kratkih radionica od strane učesnika pomenutog seminara.

Sedmodnevni seminar od 4-10. juna u Vrnjačkoj banji okupiće mlade iz lokalne zajednice grada Kruševca. Pristup i tehnike rada koje će se ovom prilikom koristiti su tehnike savremenog plesa i pozorišne metodologije. Intenzivan umetnički rad rezultiraće javnom prezentacijom u vidu predstave u Vrnjačkoj banji. Ujedno, nekoliko dana nakon seminara i predstave obrazovani u timove učesnici projekta imaju mogućnost da po ugledu na edukativni pristup, tehnike i metodologije koje će iskusiti, naučeno primene u praksi u Kruševcu. Uz mentorsku pomoć trenera na projektu uslediće osmišljavanje aktivnosti koje bi želeli da organizuju i implementiraju za svoje vršnjake kao ciljnu grupu i samim tim preuzmu ulogu lidera i aktivnu ulogu u društvu kao ravnopravni građani u okviru lokalne zajednice u Kruševcu. Na taj način ne samo da imaju priliku da nauče kako da osmisle radionicu, već učesnici stiču lične veštine i znanje putem neformalnog obrazovanja koje direktno doprinosi profesionalnom razvoju i napretku.

Projekat okuplja mlade od 18-25 godina iz Kruševca zainteresovane za temu ljudskih prava i inkluzije, metodologije savremenog plesa i teatra, kao i one koji žele da unaprede svoje socijalne i lične veštine. Prethodno iskustvo učesnika/ca sa metodologijama savremenog plesa i pozorišta nije neophodno.

Broj polaznika je ograničen na 20, a učešće u projektu je besplatno. Troškovi smeštaja, ishrane i putni troškovi učesnika su obezbeđeni. Radni jezik je srpski.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara (u prilogu). Rok za prijavu je 11. maj 2018. do 23h.

Nakon selekcije, izabrani učesnici će biti kontaktirani najkasnije do 17. maja.

Izabrani učesnici imaju obavezu da potvrde i osiguraju svoje mesto na projektu uplatom kotizacije od 700rsd do 22. maja 2018. Uplaćeni iznos će organizator refundirati svakom učesniku dolaskom na seminar u Vrnjačkoj banji.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Milenu Todorović, organizacija Ljudima od ljudi, carapanifromtheneighbourhood@gmail.com .

About Author

administratorPeople2People NGO